ASSA ABLOY i nära samarbete med Logicenters

Leverans av dockningsenheter till Zalandos jättelager i Brunna

För Logicenters har ASSA ABLOY Entrance Systems tagit fram en standard när det gäller kompletta dockningssystem till logistikfastigheter. Till Logicenters fastighet i Brunna Logistikpark och deras hyresgäst Ingram, som driftar lagret åt Zalando, levererades 27 stycken dockningsenheter bestående av lasthus, lastbryggor, uppblåsbara vädertätningar och takskjutportar.

 Vi har samarbetat med ASSA ABLOY Entrance Systems under flera år och föreskriver deras produkter i våra logistikfastigheter, säger Daniel Cedås, projektledare på Logicenters.

Tagit fram en standard
Logicenters är en ledande utvecklare och ägare av moderna logistikfastigheter i Norden. Via sina kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo utvecklar, äger och förvaltar företaget nästan två miljoner kvadratmeter logistikyta. Logicenters samarbetar med många av de största logistikföretagen i regionen, såsom Bring, DHL, DSV, Itella och PostNord.

 Det innebär många fördelar för oss att samarbeta med ASSA ABLOY. Vi känner till deras produkter väl samtidigt som de kan våra processer och hur vi jobbar. Det gör att samarbetet flyter på bra och smidigt. Tillsammans med dem har vi också tagit fram en standard på hur vi vill att dockningsenheterna ska vara utrustade i våra fastigheter. Det gör det enkelt för både oss och dem att det så långt det är möjligt är en standardprodukt vad gäller ingående delar, höjd, färg, utformning, utrustning och så vidare. ASSA ABLOY tar också ett stort ansvar i sitt jobb på fastigheten samtidigt som de har en stor serviceorganisation, vilket är en stor fördel för oss som fastighetsägare, säger Daniel Cedås.

27 kompletta dockningsenheter
På några få år har Zalando etablerat sig som ett av Europas ledande e-handelsföretag och för den nordiska marknaden behövde man bygga ett nytt logistikcenter på en strategisk plats. Valet föll på Upplands-Bro och Brunna Logistikpark.

 Zalando behövde starta sin verksamhet på en gång men då den nya logistikfastigheten ännu inte var byggd så ordnade vi att de tills vidare kunde hyra in sig i en befintlig lokal i området. Sedan kunde vi starta med mark- och grundarbeten för den nya logistikfastigheten och tio månader senare var Zalandos nya jättelager om 31 000 kvadratmeter färdigbyggt, säger Daniel Cedås.

 De 27 dockningsenheter vi tagit fram till Logicenters och som vi installerade på Zalandos lager bestod av lasthus med isolerade paneler, lastbrygga med teleskopisk läpp för jämn övergång, plattform försedd med lampor som hjälper chauffören att backa in, uppblåsbar vädertätning samt takskjutportar. Utformningen av dockningsenheterna, med bland annat isolering och vädertätning, är gjord för att de ska vara så energieffektiva som möjligt samtidigt som de ger en god arbetsmiljö för chaufförer och medarbetare i logistikfastigheten. De nya, isolerade lasthusen är dessutom estetiskt mycket tilltalande, säger Patrick Lindholm, Key Account Manager vid ASSA ABLOY Entrance Systems.

Förberedda för DMS
Dockningsenheterna är också förberedda för ASSA ABLOY Docking Management System (DMS) – en flexibel digital logistikplattform där man i realtid kan se, förstå och kontrollera sina dockningsenheter samt även få statistik och rapporter över hur enheterna används, se när det är dags för service och stänga och låsa portar.

 Med dockningsenheter från ASSA ABLOY har vi och vår hyresgäst fått en bra lösning som vi är nöjda med, säger Daniel Cedås och fortsätter:

 Tillsammans med ASSA ABLOY tittar vi nu på en lösning där DMS ingår, för att ytterligare kunna övervaka och styra portarna för bättre effektivitet och nyttjande av logistikfastigheten. Vi strävar hela tiden efter att kunna erbjuda våra hyresgäster så bra logistiklösningar som möjligt och då är det en fördel att ha ASSA ABLOY som en bra och trygg samarbetspartner vi kan vidareutvecklas tillsammans med.

"Det innebär många fördelar för oss att samarbeta med ASSA ABLOY. Vi känner till deras produkter väl samtidigt som de kan våra processer och hur vi jobbar. Det gör att samarbetet flyter på bra och smidigt", säger Logicenters projektledare Daniel Cedås (till höger i bilden). Här tillsammans med ASSA ABLOY:s Patrick Lindholm.

Utvalda lösningar

Läs mer om de lösningar och produkter som används vid denna kundanläggning.

Takskjutportar

Dockningsutrustning

ASSA ABLOY Docking Management System