Minimerad energiförlust med industriportar

/global/scaled/3889x1692x0x788x1000x435/AAES-SE-case-studies-images-dleteren-auto.jpg

När Belgiens största bilhandlare letade efter en lösning på problemet med portar som lämnats öppna vid nattliga leveranser valde de takskjutportar och snabbrullportar med låst öppning, från ASSA ABLOY Entrance Systems.

Portarna tillåter automatisk öppning och stängning med hjälp av fotoceller, vilket direkt löste problemet och drog ned energiförlusterna till ett minimum.

D'Ieterens reservdelscenter i Kortenberg är en stor byggnad där komponenter lastas natt och dag, och tomma förpackningar returneras av externa partners och leverantörer. Förarna glömmer ibland att stänga porten efter lossning av tomma förpackningar. Detta ledde till att bolaget förlorade energi och fick höga elräkningar för att portarna stod öppna hela natten.

Minimerad värmeförlust

När väl en kombination av ASSA ABLOY takskjutportar och höghastighetsrullportar styrda av en stängd styrbox  hade installerats, blev det omöjligt för förarna att lämna portarna öppna. Så snart takskjutporten öppnas, stängs rullporten och vice versa, vilket minskar energiförlusten till ett minimum.

”ASSA ABLOY Entrance Systems har visat sig vara en värdefull partner genom att aktivt delta i sökandet efter den perfekta lösningen på våra problem. Vi är mycket nöjda med resultatet, som redan har bevisat sitt värde och sin effektivitet.”
Harald Koninckx, biträdande platschef.

Utvalda produkter

Läs mer om de produkter som används vid denna kundanläggning.

Industriportar

Snabbrullportar