Ny entré fulländade ICA Nära

/AAES/SE/case-studies/images/ica.jpg

Den klassiska entrén med dubbla gallerförsedda slagdörrar var allt annat än ändamålsenlig för ICA Nära i Löberöd. Därför bestämde man sig för att ta hjälp av ASSA ABLOY Entrance Systems och göra en total renovering – med ett riktigt lyckat resultat som följd.

– Jag har inte hört en enda kund som varit negativ till denna förändring, utan helt tvärtom, säger Ulf Ericsson, butiksägare.

ICA Nära i skånska Löberöd har länge varit en uppskattad butik och samlingsplats för de boende i det lilla samhället mitt i landskapet. Men en ålderstigen entré som var både otillgänglig och oattraktiv innebar definitivt smolk i glädjebägaren.

– Den gamla entrén var absolut inte bra och den hade många fel, bland annat helt fel läge där kunderna hamnade rätt i gatan med kundvagnen. Detta var också något våra kunder påpekade för oss under lång tid och vi kunde bara instämma, säger Ulf Ericsson.

Komplett lösning
Det var också den feedbacken som fällde avgörande när man beslöt sig för att riva den gamla entrén och bygga en helt ny – specialanpassad för butikens läge och planlösning. Resultatet blev en modern, robust och energieffektiv skjutdörrslöning tillsammans med ett helt nytt inner- och ytterparti. Dessutom valde man att sätta upp nya sidoljus längs hela entréväggen för att få en ljus insida och attraktiv utsida. Hela lösningen stod ASSA ABLOY Entrance Systems för.

– Det blev verkligen jättebra. En riktig superlösning som blev stor och fin och nu kan vi utnyttja utrymmet vid entrén på ett sätt vi inte alls kunde tidigare, säger butikschefen Mark Ericsson.

– Sidoljusen ut mot gatan blev också väldigt bra. Det ser snyggt ut utifrån och den enorma mängd dagsljus vi får in i butiken gör stor skillnad, tillägger han.

Fin respons
I sin roll som butikschef har Mark Ericsson väldigt mycket kundkontakt – och betyget på den nya lösningen är på topp.

– Vi har fått hundra procent positiv feedback på ombyggnationen från de som handlar i butiken. Många lyfter just tillgängligheten, att det blivit ljusare och fräschare samt att hela butiken känns mycket modernare än tidigare. Vi har helt enkelt fått ett rejält lyft i och med detta och på ett sätt gett vår butik nytt liv, säger han.

När renoveringen var klar kördes en nyinvigningskampanj i butiken samtidigt som man postade ett inlägg på butikens Facebook-sida om att den nya entrén var på plats. Inlägget fick flera hundra ”likes” och kommentarer som ”Löööve it! Handikappanpassad ingång!!!”, ”Härligt att se ni satsar på kunderna”, ”Så fint det blev!” och ”Jättebra. Detta har många väntat på åratal”.

– Det inlägget var det mest gillade och kommenterade någonsin på vår Facebook-sida, och det visar ju också hur mycket engagemang det finns bland kunderna för den här typen av åtgärder, säger Ulf Ericsson.

Smärtfritt samarbete
A-Byggarna var den aktör som hjälpte Ica Nära-butiken med ombyggnationen. Vd Anders Brommesson är också nöjd med resultatet.

– Det här jobbet är vi väldigt stolta över. Det känns extra kul att kunna bygga något som inte bara ser snyggt ut, utan även tillför en förbättrad funktion. Skjutdörrslösningen med nya partier och sidoljus ger helt enkelt butiken bättre möjligheter att göra affärer, säger han.

Han lyfter även fram samarbetet med ASSA ABLOY.

– Vi gör mycket jobb åt ICA och det är ett företag som ställer höga krav på oss. Därför använder vi oss väldigt ofta av ASSA ABLOY Entrance Systems lösningar eftersom vi känner oss väldigt trygga i både produkterna och det fina samarbete vi har, avslutar Anders Brommesson.

Utvalda produkter

Läs mer om de produkter som används vid denna kundanläggning.

Skjutdörrslösningar