Megadoor aviation hangar door
Tänk stort. Tänk Megadoor.

Megadoors kan byggas i obegränsade storlekar

Megadoor shipyard BEA port
Megadoor F22 shelter aviation
Megadoor Mining door

Letar du efter Megadoor-produkter?

Då är du på helt rätt plats!

Megadoor har ingått i ASSA ABLOY Entrance Systems produktportfölj ett bra tag nu och du kan vara säker på att du hittar de rätta vertikala duklyftportar du letar efter, oavsett om det är för flyg-, varv-, gruvindustrin eller för andra större portöppningar.

Om du har extraordinära åtkomstbehov ger en ASSA ABLOY Megadoor-lösning dig möjligheter att växa. Genom att uppfylla höga krav på storlekar och portöppningar får både arkitekter och ingenjörer den flexibilitet som krävs för att kunna bygga funktionella strukturer som skapar rätt lösning för slutanvändaren. Vi ger dig support hela vägen från design till avslutad konstruktion.

Kranportar

T-form som passar en kran med skenor och flera portblad för att säkerställa en snabb och tillförlitlig drift med hög energieffektivitet.

Fördelarna med ASSA ABLOY Megadoor

ASSA ABLOY Entrance Systems erbjuder många fördelar som alla syftar till att göra dig mer effektiv och produktiv. Vår globala organisation är alltid redo att ge dig support – allt från inledande design och konstruktion och under portens långa livslängd.

Vår historia

Den första vertikala duklyftporten från Megadoor utvecklades 1973 för den svenska skogsindustrin, som behövde extra stora ugnsdörrar med en tät förslutning. Från att erbjuda portar som uppfyllde kravet på storlek, isolering och snabb öppning och stängning, utvecklades Megadoor och kunde 1977 leverera extra stora portar med olika portpaneler. Megadoor expanderade snabbt till andra segment med exceptionella åtkomstbehov, såsom flyg-, varvs- och gruvindustri samt till avfall och återvinning.

År 2012 förvärvades Cardo, moderbolag till både Megadoor och Crawford av ASSA ABLOY Group. Man tog därefter beslut om att sätta nya standarder inom kundvård och samlade ASSA ABLOY Entrance Systems alla produkter, tjänster och människor under samma varumärke. För dig innebär det att vi kan erbjuda en samlad kompetens och erfarenhet och Megadoor kan erbjuda såväl överlägsna vertikala duklyftportar som industriportar och lastkajutrustning. Som komplement till våra Megadoors kan vi även erbjuda ett stort urval av automatiska dörrar för gångtrafik, snabbrullportar och en hög servicegrad.