40 år på ASSA ABLOY

Hallå där Gun Holmqvist, projektplanerare på ASSA ABLOY Entrance Systems Landskrona-kontor, som arbetat på företaget i snart 40 år.

Hela 40 år på ASSA ABLOY, hur känns det?
Oj, vilken bra fråga! Jag har arbetat här nästan ett helt arbetsliv och det har hänt så mycket. Vi har gått från mer eller mindre ett enmansföretag på Besam-tiden till en global koncern. Det känns verkligen inte som att man varit 40 år på samma ställe.

Varför är ASSA ABLOY en sådan bra arbetsgivare?
Både företaget och jag som arbetstagare har utvecklats under hela den här tiden. Vi har aldrig gått i samma fotspår, det händer konstant saker och det blir sällan tråkigt. Denna aldrig avstannande resa och viljan att utvecklas gör ASSA ABLOY till en bra arbetsgivare.

Vilka olika roller har du haft under de här åren?
Det började med att jag halkade in på orderavdelningen på ett mammavikariat, och när hon jag vikarierade för slutade fick jag fast anställning. Det var på den tiden vi skrev orderbekräftelser för hand på skrivmaskin. Sedan har jag jobbat på bland annat kundservice och haft mycket kontakt med säljbolagen utomlands. Innan EU-tiden jobbade jag också mycket med tulldokument som skulle skrivas inför skeppning. Nu för tiden jobbar jag som planerare för nyinstallation och utbyten.

Hur har bolaget förändrats under din tid här?
Det har varit en enorm resa där man gått från ett väldigt litet bolag till att slå sig fram och bli den gigant som ASSA ABLOY är i dag. Jag är väldigt positiv till allt vi gjort på vägen och jag har haft många trevliga kollegor både i Sverige och i övriga världen. I början när vi inte var så många hade vi kanske en annan slags gemenskap, men samtidigt får man nu chansen att ofta träffa nya människor. Det blir helt enkelt aldrig tråkigt.

Vilket är ditt roligaste minne från dessa år?
Det har hänt så mycket kul att det är jättesvårt att välja ut en enskild sak. Tittar jag tillbaka så är det nog den stora resan företaget gjort som är det jag vill lyfta fram. Jag trivs verkligen här och har under alla år trivts bra. Det känns väldigt roligt och det är jag tacksam för.