Säkerhet i fokus på Willys

/global/scaled/5616x2443x0x549x1000x435/AAES-SE-about-us-news-images-Willys_assa_abloy_entrance_systems.jpg

En attraktiv karuselldörr för kunderna? Snabba och effektiva snabbrullportar mellan lagret och butiken? Ett säkert system som skyddar både mot olyckor och inbrott vid dockningsplatsen? ASSA ABLOY Entrance Systems erbjuder allt, inklusive service – här med ett exempel från Willys i Landskrona.

De senaste åren har ASSA ABLOY Entrance System varit huvudleverantör när det gäller snabbrullportar och dockningslösningar för Willyskedjan, som ägs av Axfood. 

– Det började för en sju-åtta år sedan när vi satte oss ner och gick igenom deras säkerhetstänk för butikerna tillsammans med Axfood. Sedan dess har vi levererat lösningar till dem, säger Göran Prina från ASSA ABLOY Entrance Systems som jobbat med Axfood och Willys önskemål.

En av anledningarna till att det blivit ASSA ABLOY Entrance Systems som är föreskrivna är bland annat deras säkra system.

Snabbrullportarna av Albany-modell kan inte öppnas utan kod efter ett visst klockslag. Detta kan även ställas in för när butiken har lägre bemanning, så att ingen kan ta sig in till lagret från butiken utan kod. Vi har också ett effektivt larmsystem för våra Crawford-portar och lastbryggor. Om de öppnas efter vissa tider så går ett automatiskt larm. Vi har även tagit fram flera specialapplikationer specifikt för att passa Willys, säger Göran Prina.

Förutom larmsystemen och kodlåsen kan inte en leverantör använda snabbrullporten från lastbryggan mer än 30 minuter innan den går i lås igen. Allt för att inte en port ska glömmas olåst.

På Willys i Landskrona har alla tre avdelningar av ASSA ABLOY Entrance Systems varit inblandade. Snabbrullportar av Albany-modell används mellan butik och lager, och dörrautomatik av Besam-modell används för entréöppningen och kompletta lastbryggor med vädertätning och takskjutportar av Crawford-modell har installerats.

– Att de använder våra Entrance Systems Albany-modeller i butiken har varit standard de senaste åren, men nu har vi börjat använda våra helhetslösningar med alla tre avdelningar – entrédörrar, högprestandaportar och dockningslösningar. Självklart sköter vi också allt underhåll och service av produkterna så att kunden helt kan fokusera på sin verksamhet, säger Göran Prina.

Foto: Mats Lundqvist/Axfood