Förarlösa bilar, bakluckeleverans samt nya transport och logistiklösningar

/global/scaled/1357x591x30x0x1000x435/AAES-SE-about-us-news-images-Kundevent_24_november_2016.jpg

Utmaningarna och möjligheterna avseende framtidens logistik- och transportlösningar är många och svindlande. Ämnet lockade och drygt 50 nyfikna deltog på ASSA ABLOY Entrance Systems kundevent och after work på torsdagen 24 november i Stockholm.

Olof Aurell, VD för ASSA ABLOY Entrance Systems i Sverige öppnade upp och berättade om hur automatiska entré- och portlösningar är ”sakerna”, i ”sakernas-internet” (Internet of Things). Portar- och entréer kan kopplas upp, kopplas ihop och göras ännu smartare.

Energieffektivisering i transportbranschen

Bobo Ekelundh från Systeminstallation visade på hur hans team steg för steg har lyckats sänka energikostnaderna för Schenker med 100 miljoner till dags datum. Därefter följde ett intressant samtal om hur transportcentraler kan minska energikostnaderna i samband med lastning och lossning. Genom att mäta, samla in data och analysera går det att spara energi men också omorganisera resurser och flöden för att effektivisera och optimera transportflöden.

Framtidens transport- och logistiklösningar är här – hur tacklar du utmaningarna och möjligheterna?

Efter lite mingel, mat och dryck så tog Catharina Elmsäter-Svärd publiken med storm. Hon berättade engagerat om möjligheter och utmaningar som hela transport- och logistikbranschen står inför. Det gäller både persontransporter, men framförallt kommer det ske mycket de kommande åren inom varutransporter, som enligt Catharina är ett eftersatt område. På ett makroperspektiv pratade hon om hur samhället och staden behöver byggas annorlunda, men gav också konkreta exempel på vad som redan är här och vad som kommer i framtiden. Catharina är styrelseordförande för Drive Sweden som är starkt engagerade i förarlösa fordon, men också avseende hur automation, tjänstefiering och mobilitet påverkar logistik- och transportbranschen. Catharina fick deltagarna att fundera kring hur transportföretag ska möte individers behov av att få varor levererade på rätt plats, i rätt tid.

Vi vill tacka alla deltagare att vi fick privilegiet att spendera fyra timmar tillsammans med er! Och till er som missade detta tillfälle vill vi uppmuntra till att hålla utkik på vår hemsida där vi, inom kort, kommer att summera innehållet i presentationerna i ett antal artiklar.

Vill du säkra upp att du får nyhetsbrev och inbjudningar från oss i framtiden. Vänligen skicka kompletta kontaktuppgifter till marina.arelid@assaabloy.com