Helhetslösning för Martin & Serveras nya lager i Umeå

/global/scaled/3000x1305x0x392x1000x435/AAES-SE-about-us-news-images-martin_servera_assa_abloy_entrance_systems.jpg

När den rikstäckande kedjan Martin & Servera behövde ett nytt centrallager för norra Sverige, kunde ASSA ABLOY Entrance Systems ge en helhetslösning för alla behov.

Martin & Servera är ett svenskt familjeägt företag som förser den professionella måltidsbranschen med varor, tjänster och kunskap som förenklar deras kunders vardag och förbättrar deras affärer.

Företaget finns över hela landet, och den 15:e december 2015 stod deras centrallager för norra Sverige klart i Umeå. Redan i inledningsskedet var ASSA ABLOY Entrance Systems inblandade för att ge de bästa entrélösningarna för alla inkommande och utgående varutransporter till och från lagret samt för den invändiga varulogistiken inom byggnaden genom leverans av anpassade entrélösningar för olika öppningar.

– Vi har haft en löpande dialog genom projektet om specifika detaljer som efterfrågats och kompletterats från vår sida, säger Torbjörn Bergström som tillsammans med Patrick Lindholm har som jobbat med projektet från ASSA ABLOY Entrance Systems.

Totalytan för lokalerna är på 23.500 kvadratmeter och ASSA ABLOY Entrance Systems kunde förse byggnaden med dörrautomatik, snabbrullportar, takskjutportar, brandgardin och kompletta dockningslösningar. Dörrautomatiker flyttades över från tidigare lagercentral som Martin & Servera nu lämnat.

– Vi har installerat 47 stycken av ASSA ABLOY Entrance Systems Albany snabbrullportar för kylrummen och kolonialdelen. För frysrummet installerade vi 5 frysrumsrullportar, även dem av Albany-modell. Samtidigt installerades 36 kompletta dockningslösningar för lastbil av Entrance Systems Crawford-modeller, säger Torbjörn Bergström.

När det gällde fryslagret fanns speciella krav för en optimal entrélösningsfunktion.

– Vi har tagit fram kombinerade lösningar för till exempel frysrummet, en så kallad dag/nattlösning med en välisolerad frysrumskjutport som är stängd på natten. På dagen är den öppen, men då tar man sig in och ut ur fryslagret genom en Albany frysrumsrullport som med sin effektivitet hindrar att kylan läcker ut genom snabba öppningar och stängningar, säger Torbjörn Bergström.

Den 15 december 2015 var projektet klart och ASSA ABLOY Entrance Systems sköter förebyggande underhåll och service på alla produkter och system som installerats.

– Det har varit ett stort projekt med många inblandade. All installation har hanterats av vår projektledare Dan Holmander från ASSA ABLOY Entrance Systens som även är kundens kontakt vid byggmöten och besiktningar. Leveranserna har legat väl samlade tidsmässigt och från och med slutbesiktningen den femtonde december sköter vi all service på produkterna, säger Torbjörn Bergström.

Foto: Tengbom, Göteborg