Höga hygienstandarder

Förordningar och certifieringar spelar en stor roll i utformningen av ett sjukhus. Och för Jörgen Pell och hans team på White Arkitekter var en av de viktigaste faktorerna när man arbetade med Nya Karolinska sjukhuset hygienlogistiken. Tillsammans med ASSA ABLOY utvecklade Pell ASSA Hygienic Handle för att förhindra onödig spridning av bakterier mellan sjukhusets olika avdelningar. ASSA Hygienic Handle gör det enkelt att öppna dörren utan att använda händerna. Istället kan man öppna dörren med armens undersida, så att bakterierna på händerna aldrig kommer i kontakt med handtaget.

Varje område på sjukhuset följer sina egna normer och regler. Allmänna utrymmen, där automatiska dörrar styr personflödet, kräver ett större antal förebyggande åtgärder för säkerhet och brandskydd. På en djupare nivå ändras säkerhetsåtgärderna för att ta hänsyn till graden av tillgänglighet och specialiserade behandlingsområden. Samarbetet med ASSA ABLOY Entrance Systems gjorde att Jörgen Pell och hans team kunde garantera att alla deras automatiska dörrar uppfyllde de standarder som krävdes för varje område.

En produkt för varje problem

Se hela vårt sortiment av entrélösningar online, komplett med nedladdningsbara produktdata och teknisk information. Hitta rätt lösning för dig.