Enkel navigering

Ett så stort sjukhus kräver viktiga designöverväganden för att göra det så funktionellt som möjligt. För att säkerställa enkel navigering i Nya Karolinska Solna använde White Arkitekter olika färger för olika nivåer, avdelningar och byggnader och olika material för att identifiera olika områden. Jörgen Pell förklarar att entrésystemen är avgörande för navigeringen eftersom de markerar gränserna mellan de olika områdena och avdelningarna, och så länge de är väl samordnade hjälper det ”... alla att veta vart de ska och vad de ska använda och inte.”

Sjukhusets logistik är omfattande och komplex och måste dessutom ta hänsyn till trafik med rullstolar, sjukhussängar och utrustningar. Detta innebär att golvet måste vara fritt från trappor och trösklar. Jörgen och hans team arbetade nära tillsammans med ASSA ABLOY för att flytta stängningsmekanismer och tätningar som annars skulle finnas under trösklar.

En produkt för varje problem

Se hela vårt sortiment av entrélösningar online, komplett med nedladdningsbara produktdata och teknisk information. Hitta rätt lösning för dig.