Naturmaterial för en naturlig estetik

Arkitektkontoret Poppe*Prehal konstruerar de flesta av sina byggnader i trä eftersom det enligt dem är det enda sättet att bygga verkligt hållbara byggnader på. Men trä är inte bara hållbart, det är också en vacker naturprodukt som skapar en tilltalande estetik.

Metrobutiken i St. Pölten har en hel träfasad av gran Gran är naturligt grått – en jordfärg som fungerar fint i det lokala landskapet: den reflekterar den lokala skogen och det omgivande jordbrukslandskapet.

Och man vidtog vederbörliga åtgärder för att säkerställa att träfasaden skulle åldras vackert. Andreas Prehal säkerställde att granträet behandlades med ett naturligt pigment som matchade färgen på det naturliga träet. Varför? När pigmentet försvinner med åren kommer träets naturligt gråa ton fram. Så – genom att använda ett grått pigment kommer träet att behålla samma färg över tid och fortsätta att se vackert ut under många år. Pigmentet är också helt kemikaliefritt – vilket innebär att om träet någonsin tas bort kan det återanvändas, brännas eller komposteras.

En produkt för varje problem

Se hela vårt sortiment av entrélösningar online, komplett med nedladdningsbara produktdata och teknisk information. Hitta rätt lösning för dig.