Gå in större detalj med mer effektivitet

Sedan den 1 januari 2016 har Samyn och Partners använt BIM i varje designprojekt. Men arkitekten Philippe Samyn har varit en banbrytande datoranvändare inom arkitektur och konstruktion i mer än tre decennier. Hans kontor använde den första grafiska datorn för designarbete, trots att matematiken krävde att en datavetare med doktorsexamen skulle köra programmet.

Att använda BIM innebär att alla medlemmar i det 30 personer starka teamet, inklusive allt från geologer till lokalhistoriker, har direkt tillgång till varandras kunskaper, liksom allt designarbete fram till den punkten. ”Det är väldigt spännande eftersom alla hittar bättre sätt att kommunicera”, säger Samyn. ”Vi går mycket djupare in i projekt än vi någonsin kunde tidigare – och det gäller också kunden.”

Med en öppnare, fritt flödande kommunikation mellan alla parter, blir designprocessen inte bara effektivare, den kan faktiskt också bli mer detaljerad – med detaljer som kan delas och förstås av fler människor. Vilket även inkluderar kunden. Som en sann BIM-förespråkare förklarar Samyn: ”Alla arkitekter bör ta BIM till hjälp för att vända kundens vision till verkliga byggnader att leva i.” Hans vinkel på BIM-revolution är enkel: ju mer vi kan utnyttja avancerad programvara, ju friare blir vi att bygga hållbara moderna byggnader med lokala material, som lera, bambu och rep.

En produkt för varje problem

Se hela vårt sortiment av entrélösningar online, komplett med nedladdningsbara produktdata och teknisk information. Hitta rätt lösning för dig.